Közgyűlés

5.KINRO közgyűlés
  17.05.2015 

Április 17.-én került megszervezésre a KINRO közgyűlés, melyen 30 személy vett részt, a 39 nyílvántartott tag közül. A napirendi pontok közé tartozott az új trénerek felvétele a tagok közé, diploma átadás, 2014-es év tevékenységi és pénzügyi beszámolója, illetve további szervezési dolgok megbeszéséle. Jó alkalom volt ez arra is, hogy minden tréner találkozhasson egymással és kérdéseiket, tapasztalataikat megosszák.

  12.05.2015 
Kinaesthetics kreatív tanulás

2015 május 5-7 között zajlott Csíkszeredában a Kreatív Tanulás Kinaesthetics képzés, melynek 8 résztvevője volt. A három nap folyamán lehetőségük volt a résztvevőknek saját mozgásmintájuk megtapasztalására és kreatív dolgok megvalósítására. A képzést két külföldi tréner tartotta, Marcel Schlecht Svájcból és Anke von Werder Németországból. Ezeket a napokat mindenki játékosan élte meg és sok tapasztalattal tért haza, annak reményében, hogy ezen megtapasztalt tudást tovább szeretnék bővíteni és adni majd a családjukban is.2015 május 5 és 8 között került megszervezésre az első Kinaesthetics képzés Moldova köztársaságban. A képzésen 12 szakápoló vett részt akik az egészségügy több területéről jöttek, Ami közös volt bennük az volt, hogy mindenikük mellékállásban az otthoni beteggondozásban dolgozik. Amint a fentiekből kiderülhetett a képzés a kinaesthetics az ápolásban program keretében volt megszervezve. A képzés szervezője a Moldovai CASMED szervezet volt. A képzés után volt szervezve egy találkozó, amelyen több otthoni beteggondozás szolgáltató részt vett és kifejezte abbeli igényét hogy szertenének további együttműködést a kinaesthetics terén.

  01.04.2015 
Kinaesthetics a nevelésben

2015 március 23-25 között zajlott a Kinaesthetics a nevelésben elnevezésű bevezető képzés első része, melynek 15 lelkes résztvevője volt, köztük egy németországi résztvevő is. A képzést a Németországból érkezett tréner, Ute Kirov, tartotta német nyelven, melyet Pfemeter Mária, trénerasszisztens, tolmácsolt magyar nyelven a résztvevők számára. A résztvevőknek lehetőségük volt tudásuk bővítésére, illetve választ kaphattak gyerekneveléssel kapcslatos kérdéseikre.
A képzés a Csíksomlyó-i Mozgáskompetencia Központ székhelyén zajlott. A három élménydús nap után, a résztvevők újabb tapasztalatokkal és elsajátított tudással térhettek haza.
A képzés első részének befejeztével, a következő két nap Gyergyóban és Csíkszeredában foglalkozott beteg gyerekekkel a Németországból érkezett tréner. Ezen gyermekek továbbfejlesztésében adott egyaránt hasznos tanácsokat a romániai trénerek és a szülők számára is.
A bevezető képzés második fele, ugyanakkor befejezése, júniusban lesz, melyre a továbbiakban is szeretettel várjuk a képzés résztvevőit.

2015 február 12.-én sikeresen fejezte be 12 résztvevő a Kinaesthetics-Tréner képző 3. fokozatát. A képzés Svájcban zajlott Marcel Schlecht és Axel Enke Kinaesthetics-Tréner képzők vezetésével. Fontos megemlítenünk, hogy a képzésen részt vett két Romániában is aktívan tevékenykedő tréner: Péter György és Márton András. Ez úton is gratulálunk nekük, kívánunk sok sikert és eredményes munkát a jövőbeli tevékenységeikhez.

Kinaesthetics az ápolásban

Befejezte 2. fokozatú trénerképzést egy újabb csoport. Ennek eredményeként Romániában most már 22 azon trénerek száma akik 2. fokozatú kinaesthteics trénerként fejtik ki tevékenysüket, vagyis tudnak bevezető képzéseket tartani. Közülük 7 tréner a Kinaesthetics a nevelésben, és a többi a Kinaesthetics az ápolásban programokban.