Mi a Kinaesthetics?

A Kinaesthetics annak a megtapasztalás-tudományi irányzatnak a megnevezése, amely a mozgáskompetenciát, mint az emberi élet központi, meghatározó alapját kutatja.
A  "Kinaesthetics" fogalma a "mozgásérzékelés tudománya/művészete"-ként írható le. A Kinaesthetics a saját mozgás megtapasztalására és érzékelésére épül. Fejleszti a mindennapi tevékenységeink során végzett mozgások minőségei és különbségei iránti érzékenységünket.
A Kinaesthetics keretén belül több mint 20 éve folyik az emberi mozgás megtapasztalható különbségei módszeres és differenciált leírásának fejlesztése. Már a kezdetektől kiemelt érdeklődéssel kutatják az érintés és mozgás révén történő interakciókat.

A képzések, bemutatók iránti, folyamatosan növekvő, érdeklődés révén a Kinaesthetics mára egy európai léptékű, decentrálisan vezetett képzési hálozattá vált, mely különböző országos szervezeteket és mintegy 1000 trénert foglal magába.

A Kinaesthetics korosztálytól függetlenül hozzájárulhat bárkinek a személyes vagy szakmai fejlődéséhez.  A Kinaesthetics jelentősége különösen kiemelkedő azon szakterületeken, melyek egyértelmüen testi kontaktussal járnak, mivel fejleszti a személyes mozgásminőségét, fejleszti az ápolás, a gondozás, valamint a terápia minőségét, és ezáltal a magunk és a másik személy egészségét. 

1. Információs lap „Mi a Kinaesthetics?“ letöltés