Kinaesthetics a nevelésben

Az elmúlt évek során a legtöbbet hallott mondat a résztvevőktől: „Milyen kár, hogy nem a gyerekvállalás előtt vettem részt ezen a képzésen!”

Miért?
Minden tevékenységünk alapja a mozgás: mozgunk, miközben öltözünk, kertészkedünk, sétálunk, zuhanyozunk, háztartási munkákat végzünk, ellátjuk a kisbabánkat, vagy éppen játszunk a gyerekünkkel. Mégis csak akkor szentelünk figyelmet a mozgásnak, mikor valamilyen sérüléssel, elakadással szembesülünk.

Ez a képzés arra ad lehetőséget, hogy megismerkedjünk azokkal az alapelvekkel, amik segítenek a saját mozgásunk megfigyelésében és elemzésében, így jobban megérthetjük testünk és mozgásunk működését.

A képzés során olyan kérdésekkel foglalkozunk, melyek hatással vannak az egészségünkre, javítják az életminőségünket és megkönnyítik az együttműködésünket a kisbabánkkal, gyerekekkel. Szóba kerül többek között, hogy
• hogyan őrizhetjük meg a mozgékonyságunkat a várandósság alatt?
• mire figyeljünk a szülés utáni felépülési időszakban?
• hogyan érintsük, mozgassuk a kisbabánkat a mindennapi gondozási feladatok közben (pelenkázás, öltöztetés, fürdetés stb.)?
• hogyan tudunk segíteni a gyerekünknek megnyugodni?
• mi segíthet hasfájás esetén?
• hogyan tanulnak a gyerekek, hogyan segíthetjük őket a mozgásfejlődésükben?
• milyen szempontokra figyeljünk a kisbabánk, gyermekünk életterének, játszósarkának kialakításakor, ha szeretnénk a természetes mozgásfejlődését és kíváncsiságát támogatni?
• hogyan előzzük meg a sok emelgetésből, hajolgatásból adódó derékfájást, vagy más mozgásszervi panaszokat?

A kinesztetika mozgásérzékelést jelent. A képzés során ezt tudatosítjuk, finomítjuk, a saját mozgásunk megfigyelése és megtapasztalása által.
A csoportban való részvétel nyitott bárki számára, aki szeretne magára figyelni, megismerni a saját mozgását és megajándékozni magát 21 óra énidővel.
A képzésen való részvételt várandós kismamák esetén csak a második trimeszter végéig ajánljuk, vagy ameddig kényelmes a háton fekvő pozíció. Édesapákat, nagyszülőket, pedagógusokat is szívesen látunk.

Maximális csoportlétszám 12 fő.

A képzés háromnapos, a találkozók dátumai: 2024. április 6., 20. és május 4. (szombati napok), 10-17 óráig.

Trénerek: Csiszér-Szokol Mária és Pfemeter Mária

Helyszín: Csíksomlyó, Nagymező utca 138. szám, a Caritas nappali foglalkoztatójának termében.

A képzés díja 700 Ron.

Jelentkezni a 0741 258 180-as telefonszámon (hétköznap 9 és 18 óra között), a maria.pfemeter@kinaesthetics-net.ro emailcímen, vagy a Kinaesthetics Romania facebook profilján lehet.

Jelentkezési határidő április 4.

A képzés teljes időtartamán résztvevők Kinaesthetics a nevelésben bevezető képzés diplomát kapnak, amely a European Kinaesthetics Association által elismert, és feljogosít a haladó képzéseken való részvételre Európa - szerte.

*A hirdetéshez használt képet Csíki Rebeka készítette.