2022-ben a sikeres képzéssorozatok lebonyolításában jelentős segítséget jelentett a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatása.

Ez év elején az egyesület működési költségeinek támogatására pályáztunk a Nemzeti Újrakezdés Program I. keretén belül. A sikeres pályázat részlegesen hozzájárult egyesületünk további működési költségeinek támogatásához. A támogatást személyi jellegű kifizetésekre fordítottuk. A pályázat az egyesület fennmaradásához, további működéséhez szükséges pénzügyi alap megteremtéséhez járult hozzá a működési költségek finanszírozása által.

Bevezető és haladó képzéseinken résztvevő trénerek közül 3 tréner honoráriumának kifizetésére fordítottuk a támogatást. Egyesületünk 2022-ben 11 csoportnak tartott bevezető képzést, összesen 155 résztvevőnek. A haladó képzéseken 6 csoport vett részt, összesen 48 résztvevővel.

A Kinaesthetics nagy hangsúlyt fektet a mozgás megtapasztalás általi kutatásra és tanulásra. mivel az ebből származó megértés és tudás belső perspektíván és saját megtapasztaláson alapszik közvetlen kapcsolatban van a saját mozgással és cselekvés kompetenciával. A hatás a cselekvésben mutatkozik meg.
A képzés során a saját tapasztalat és a tudományos háttér megismerésével sikerült megérteni, hogy minden eset más, minden ember másképp építi fel a mozgásfolyamatait és ezért nem tudunk recepteket adni, tanítani.
A segítő szakmában dolgozók gyakran átvállalják a gondozásra szoruló személyek problémáinak megoldását. Ez a magatartás, kívülről nézve adott esteben akár elfogadható eredményhez is vezethet, de az érintettek belső tanulási folyamatait leggyakrabban figyelmen kívül hagyja. A gyakorlatban a folyamatos figyelem, a mozgásérzékelés, és az alkalmazkodás adhatja a kívánt, kis erőfeszítést követelő, a beteg hozzájárulását is beépítő cselekvést.


Finanszírozó: Bethlen Gábor Alap
Támogatási összeg: 700.000 Forint
Pályázat időtartama: 2022.01.01 – 2022.12.31
Pályázati azonosító: NUP-KP-1-2022/1-000310