" Jöttem egy elképzeléssel és teljesen mással megyek el." így fogalmazott az egyik résztvevő a szeptember 24 és 26-a között zajló Kinaesthetics az ápolásban bevezető képzésen, amelyet Szatmárnémetiben tartottak Csiki Cristina és Gáll Gabriella trénerek.

" Mikor - élesbe - kerülsz, előveszed mindig a tudásodat és ez is arra lesz jó", nyilatkozott az egyik résztvevő a képzés végén. Legtöbb résztvevő úgy érkezik a képzésre, hogy konkrét esetekre, betegekre gondol, megoldásokat vár, és meg van győződve arról , hogy a képzés során "pontos fogásokat" technikákat fog elsajátítani.
A Kinaesthetics a saját mozgás megtapasztalására és érzékelésére épül, ezért nem volt egyszerű elengedni a " meg akarom oldani..." gondolatokat és foglalkozni, megismerni a saját mozgásukat.

Többször is visszatértek a résztvevők az " igen de az én betegem..."mondatra , nehéz volt nem a megoldásokra összpontosítani , hanem a lehetőségek keresésére. A képzés során viszont sikerült megérteni , hogy minden eset más , minden ember másképp építi fel a mozgásfolyamatait és ezért nem tudunk recepteket adni, tanítani.
Nagyon sok résztvevő megfogalmazta azt, hogy a bevezető képzés csak a kezdete egy tanulási folyamatnak és hogy szeretnék ezt folytatni.