Magyarországon, Esztergomban tartottunk a hétvégén bevezető képzést a bécsi Caritas megrendelésére, idős-gondozásban dolgozó munkatársaik számára. Olyan idősgondozókat volt alkalmunk megismertetni a Kinaesthetics szemlélettel akik nap mint nap szembesülnek a problémával: -Hogyan segítsek a másik embernek olyan módon, hogy én magam ne sérüljek?

Nagyon gyorsan megértették a képzésen tapasztaltak alapján, hogy ehhez először saját testük működését kell megismerjék, annak jelzéseire kell figyeljenek.
Lelkes és szívesen kísérletező, bátran megoldásokat kereső, és sokat kérdező csapatot ismerhettünk meg, ami ideálisnak bizonyult egy sikeres, nagyon hasznosnak értékelt képzéshez.

„Sokat kaptam a képzés során. Olyat tapasztalhattam meg ami bennem van csak eddig nem használtam. Ez pedig a saját testem megtalálása és így annak nagyon jó használása a tér, a környezet felhasználásával. Miután ismerem a saját testem lehetőségeit úgy érzem így még inkább segíthetem a másik embert ahhoz hogy ezt az érzést megtalálja és így saját maga építkezzen. Köszönet oktatóinknak Andrásnak és Lázárnak azért hogy a sok-sok gyakorlati megtapasztalással segítettek ennek a csodálatos érzésnek megtalálásában. Ahogy Ők ezt a képzést felépítették lépésről-lépésre haladva vált ez lehetővé. Sok-sok ILYEN oktatóra van szükség hogy minél több emberhez eljusson ennek az érzésnek a megtalálása.”
Nyilatkozta Moldován Margit Zsuzsanna